Wortel kokossoep met munt yoghurt tijmcroutons

Voor 4 personen:

2 uien
3 tenen knoflook
1 kg Winterpeen
250 gram kruimige aardappelen
4 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl Chili vlokken
600 ml water
200 ml kokosmelk
2 bakjes Griekse yoghurt
Bosje munt
Brood, olijfolie, knoflook, tijm

Dit was een heerlijk recept dat wij met de kookschool maakten! geïnspireerd op een recept uit de Allerhande

Snipper de uien en de knoflook fijn. Schil de wortels en de aardappels en snijdt in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in de soeppan en bak de aardappelen, wortels, uien, knoflook en komijnzaad en Chili, peper en zout in 5 minuten. Doe er daarna het water en kokosmelk bij en laat 20 minuten door pruttelen.

Haal de blaadjes tijm van de takjes

Voor de muntyoghurt meng je de yoghurt met zeer fijn gesneden munt en een beetje olijfolie.

Maak vervolgens de knoflook croutons. Snijd het brood in fijne blokjes en meng met de olijfolie, zout, peper, knoflook en tijm, en meng door elkaar. Doe in de oven tot de croutons krokant zijn. Pureer daarna de soep, en maak af met een eetlepel munt yoghurt en wat croutons.

Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *