Dit is een heerlijk recept als je lekker veel groente wilt verstoppen in een gerecht, zonder dat je kinderen het merken. Ik vond de saus zelf extra lekker omdat de bloemkool geroosterd is, en dat proef je!
Ingredienten voor een saus voor 4-6 personen:
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 grote ui, fijn gesneden
50 gram verse spinazie
1 flinke prei
een halve bloemkool, in roosjes gesneden
een grote hand basilicumblaadjes
1 pakje passata 500 gram
1 blik gepelde tomaten
oregano, 1 eetlepel
peper & zout
Verwarm de gril voor op 225 graden.
Besprenkel de bloemkool roosjes in een kom met olijfolie, peper en zout. Leg de roosjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en gril de roosjes in de oven, ongeveer 25 minuten.
Fruit de knoflook en ui in de pan op een middelhoog vuur totdat het mengsel glazig is. Voeg de prei toe, en laat langzaam meebakken. Daarna volgen de passata en de tomaten. Laat dit geheel 15 minuten langzaam pruttelen. Als laatste volgen alle overige ingrediƫnten, inclusief de bloemkool. Pureer het geheel tot een gladde saus. Mocht je de saus te dik vinden, kan je een scheutje water toevoegen.