Voor 4 taartjes:
2 appels
1/2 eetlepel suiker
1/2 eetlepel bruine suiker
Beetje kaneel of ook lekker: koek-speculaaskruiden
Beetje citroensap
Eventueel rozijntjes
Vanillesuiker
Taartvormpjes
1 voor het appelmengsel schil je eerst de appel en snij er daarna heel kleine stukjes van.
2 meng alle “droge” ingrediënten met elkaar dus de kaneel, suikers en voeg daarna de appelstukjes toe. Voeg daarna de citroensap en de rozijntjes toe en laat intrekken.
Ingrediënten voor de crumble:
1 el bloem
1 el havermout
1 el boter ( gesmolten op kamertemperatuur )
1 a 1,5 eetlepel suiker
Beetje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng met je handen tot alles een korrelig deeg wordt. Als het deeg te nat is voeg je een klein beetje bloem toe, als het te droog is kan je wat boter toevoegen.
Verspreid de crumble goed over de bakplaat en schep na iedere paar minuten om. Daarna moet je de crumble steeds beter in de gaten houden. Na 15 a 20 minuten is het toetje klaar.
Als de je de crumble gelijk op de appeltaartjes doet hoef je het natuurlijk niet steeds om te scheppen. Het wordt dan iets minder krokant, maar heerlijk in combinatie op de appeltaartjes.