Citroen-kokoskoek

Ik zag dit recept eens voorbij komen op een website. En raakte meteen enthousiast! Sowieso word ik snel enthousiast van recepten met kokos en citroen! Omdat ik lang niet alle gevraagde recepten in huis had probeerde ik m’n eigen draai aan het recept te geven en ik vond/ vind het een blijvertje!

Ingrediënten:

40 gram neutrale olie (kokos, rijst olie, of zonnebloem)
2 eetlepels goede kwaliteit honing
100 gram geraspte kokos
50 gram amandelmeel
Een snuf zout
1 eiwit

Voor de vulling:
2 eieren + 1 eigeel
1 citroen, rasp en sap
1 limoen, rasp en sap
3 eetlepels honing
50 gram suiker
Drupje vanille pasta
35 gram amandelmeel

Bekleed je ovenschaal (klein model) met bakpapier en stel de oven in op 175 graden.

Doe de olie in de pan op medium vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en tot slot als alles goed doorgeroerd is, het eiwit als laatste. Als het nu een kleverige massa is kan je het in de ovenschaal doen en aandrukken met een lepel of je handen tot een bodem… dit doe je 10-14 minuten in de oven.

Voor de vulling doe je de eieren in de mixer, je klopt het mengsel helemaal luchtig.

Daarna voeg je alle overige ingrediënten toe en als de bodem uit de oven komt dan doe je de vulling op de bodem.

Dit moet daarna nog samen 15-20 minuten in de oven. Je zou nu een knapperige bodem moeten hebben en een romige smeuïge binnenkant. Njoy!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *