Deze kaneel donuts waren thuis zo favoriet! Ze waren ook ineens verdwenen, ze zijn luchtig, verrassend en ook lekker voor de lunchbox.
185 gram zelfrijzend bakmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
75 gram witte basterdsuiker
125 gram ongezouten boter
1 ei
160 ml melk
Voor het kaneel laagje
50 gram suiker
1/2 theelepel kaneel
50 gram ongezouten boter
Een siliconen vorm met halve cirkels maakt het makkelijker deze te maken. Anders eventueel een muffin bakplaat, en dan het liefste de bakplaat voor kleinere muffins.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Gebruik een muffin vorm, of siliconen vorm voor de bolletjes. Deze kun je het beste even met een kookspray invetten.
Zeef het meel en de bakpoeder in een grote kom en voeg de suiker toe.
Laat de boter smelten in een steelpannetje of in de magnetron (let op dat je de magnetron dan op laag volume zet). Meng in een mengkom de gesmolten boter, de melk en het ei tot een geheel. Met een garde krijg je een mooi glad beslag. Als het beslag glad is, voeg je het bij het meel en roer je het wederom tot het mooi glad is.
Daarna kun je het over de vormpjes verdelen.
Smelt ondertussen de boter langzaam (nadat de bolletjes ongeveer 10 minuten in de oven hebben gezeten) in een steelpannetje en doe het daarna in een schaaltje. In het andere schaaltje meng je de kaneel en de suiker.
Als de bolletjes ongeveer 12 minuten in de oven hebben gezeten kunnen ze eruit! Laat ze even een minuutje bijkomen, maar strijk ze daarna in met de gesmolten boter, dit doe je met een kwastje.
Rol ze daarna door het kaneel-suikermengsel, je kan de bolletjes warm of koud eten, maar bewaren is heel moeilijk 😉