Verse hangop met gekarameliseerde appeltjes en pecannoten

Per 2 personen:

500 ml hangop yoghurt (vers)
2 theelepels kaneel
10 gram suiker
Klein klontje boter
1 eetlepel kokosolie
1 appel geschild en in mooie kleine partjes
2 eetlepels pecannoten grof gehakt
1 eetlepel honing
Takje tijm (optioneel)

Doe de yoghurt een nacht in een kaasdoek (of hydrofiel doek) boven een grote kom en laat uitlekken, verwijder de hangop uit de kaasdoek en roer er de kaneel doorheen. (Dit heb ik nu al voor jullie gedaan)

Verhit in een koekenpan de boter en kokosolie op middelhoog vuur.

Als de boter niet meer bruist voeg je de fijn gesneden appels toe en bak je ze in 3 minuten aan. Doe de suiker en honing erbij en de blaadjes van de tijm. Blijf het mengsel continu omscheppen tot er een mooie karamel ontstaat. Schep de hangop in de serveerkommen, en voeg de gekarameliseerde appeltjes toe, serveer met de pecannoten.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *