Romige prei-kokossoep

Als je bijna op vakantie gaat is het altijd belangrijk dat je nog even door je koelkast gaat voor dat je die deur achter je dicht trekt. Bepaalde producten moeten op, maar andere producten kan je ook bereiden en invriezen. Zo heb je dan gelijk een lekkere maaltijd als je terug komt! zo ontstond ook deze heerlijke soep.

Voor 2 personen:

300 gram prei
150 gram aardappelen
2 tenen knoflook
1 sjalot /ui
Een takje verse tijm
100 ml kokosmelk
300 ml water
1 groente bouillon tablet
1 theelepel grove mosterd
Zeezout en peper
Wat groene takjes ter garnering (optioneel)

Snijd de prei in vieren en daarna in blokjes, spoel goed af met koud water. Snijd de aardappel in kleine blokjes van 1 cm en de ui en knoflook fijn.

Doe wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur even kort aan. Voeg daarna de prei en aardappel toe. Meng dan de theelepel mosterd, peper en zout (naar smaak), het bouillonblokje en de tijm door het groentemengsel. Bak even 5 minuten door. Dan voeg je de kokosmelk en 300 ml water toe en laat je het geheel 15 minuten koken.

Schep het mengsel in de blender of pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Proef of de soep goed op smaak gebracht is. Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *