Pokebowl met crispy kokos garnalen

We beginnen met de kokosgarnalen:

225 gram cocktail garnalen (diepvries)
50 gram Kokosrasp (liefst wat grover)
200 gram panko (Japans broodkruim)
125 gram zelfrijzend bakmeel
Bruisend water
Zeezout, peper
Paprika poeder
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel bakpoeder of bakingsoda
Archide olie

De crispy kokos garnalen zijn lekker in alles!!! Bij een noodle gerecht, bij wat rijst en groente maar natuurlijk ook bij de pokebowl. Lea maakte vorige week poke bowls en daar mocht haar nieuwe favoriet natuurlijk niet bij ontbreken! Je kan naar eigen smaak specerijen toevoegen. Door het bruiswater wordt het beslag luchtig!

Laat de garnalen ontdooien en laat ze daarna goed uitlekken. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapier. Marineer de garnalen daarna samen met de knoflook, peper, zout en paprika poeder. Meng in een kom de meel, bruiswater, en bakpoeder of bakingsoda tot een mooi egaal beslag. Meng op een bord de panko en kokosrasp en haal de garnalen na het beslag door het panko mengsel. Leg ze dan op een schoon bord. Laat een flinke laag olie in de pan heel heet worden! Dit test je door een houten spatel in de olie te doen en als je belletjes ziet weet je dat de olie heet is. Bak daarna de garnalen aan iedere kant 1,5-2 minuten tot ze goudbruin zijn! Laat ze daarna op een keukenvel uitlekken.

POKEBOWL met krokante garnalen:

Een pokebowl is natuurlijk helemaal naar wens te maken, vandaag maak ik hem met krokante garnalen (zie recept hierboven!)

Voor de pokebowl (4 stuks)

Suhsirijst
1 grote Avocado
1 bakje Wakame
1 bakje edamame boontjes
100 gram gerookte Zalm (optioneel)
Sojasaus
Sriracha
Sushi azijn
Mayonaise
Sesamzaad
Komkommer in fijne plakjes
50 gr Mix van koolmix (Albert Heijn)

Maak de mix van kool en wortel aan met 2 eetlepels sushi azijn, en een kleine snuf zout. Laat het mengsel dan even rusten.

Maak een dressing voor de sushirijst van 1 eetlepel mayonaise, 2 theelepels siracha, 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels sushiazijn.

Bereid de sushirijst zoals vermeld staat op de verpakking. Als de rijst is afgekoeld meng je de rijst met de dressing.

Toast de sesam in de koekenpan tot de zaadjes goudbruin kleuren.

Daarna maak je de kommen op eerst de aangemaakt sushirijst, vervolgens de andere ingrediƫnten en sluit af met de krokante garnalen! Garneer met de getoaste sesam.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *