100 gram krokante muesli, zo gezond mogelijk
25 gram gepofte (choco) rijst
60 gram pindakaas
40 ml ahornsiroop
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cacaopoeder
snuf zout
Dit vind ik zelf echt een waanzinnig lekker en verantwoord tussendoortje, maar ook heel lekker om de kinderen mee te geven als 10 uurtje of leuk om te maken voor mijn kooklessen.
Ik koop zelf mijn noten en granen altijd bij de Meesters van de Halm, biologisch en een fantastisch lekkere smaak! de choco rijst daar is bijvoorbeeld maar 5,9 gr suiker per 100 gram terwijl je er bij een groot bekend merk 17 gram per 100 gram hebt, je kan ook de neutrale gepofte rijst gebruiken.
Doe alle ingrediënten behalve de muesli en de gepofte rijst, in een steelpan en laat het mengsel warm worden. Roer het mengsel goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door. Doe het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier, en druk het mengsel stevig aan. Laat het mengsel vervolgens een paar uur opstijven in de koelkast. Daarna is het stevig en krokant. Geniet er van!