6-8 pannenkoeken:
30 gram havermout
40 gram volkoren meel
1 theelepel bakpoeder
150 ml chocomel zonder toegevoegde suiker
1 eetlepel cacao
3 eetlepels milde olijfolie
2 Peren of 4 stoofperen
20 gram ongebrande pecannoten
Per pannenkoek een toef hangop
Snuf kaneel
Maak 2/3 van de havermout fijn in de keukenmachine
Meng het meel, bakpoeder, chocolademelk, cacao en de rest van de havermout met een garde.
Doe wat olie in de pan en laat de pan eerst goed heet worden. Daarna bak je de pannenkoekjes in kleine rondjes.
Schil de peren en snijdt in kleine blokjes. Doe in een kom met wat citroensap en de kaneel en bak met watkokosolie in de koekenpan in ongeveer 5 minuten goudgeel, voeg eventueel een snuf kaneel of speculaas kruiden toe. De stoofperen hoef je alleen nog maar in kleine blokjes te snijden, mocht je die gebruiken.
Leg de pannenkoek op het bord, serveer met de peer en wat hangop, decoreer met de peccannoten.